HCV (Korkean suojeluarvon metsät)

Puunhankintayrityksille, jotka tarvitsevat ulkopuolisen tarkastajan hyväksynnän FSC:n HCV-vaatimusten täyttymiselle.

Lähes kaikilla suurimmilla puun ostajilla Suomessa on FSC-sertifikaatti. Tämä tarkoittaa sitä, ettei hankittu puutavara saa tulla ns. HCV-alueilta, joissa ympäristöarvot ovat vaarantuneet. Tämä tarkoittaa sitä, että myös niillä hankintayrityksillä ja sahoilla, joita ei ole FSC-sertifioitu, on oltava toimintatavat, joilla varmistetaan, etteivät ne myy puuta tai haketta FSC:n HCV- säädösten vastaisesti kaadetuista metsistä. Monet suomalaiset sahat ja puunhankintayritykset ovat erinäisistä syistä päättäneet olla hankkimatta FSC-sertifiointia, minkä vuoksi heidän on nyt raportoitava asiakkailleen puutavaran alkuperästä sekä siitä, kuinka HCV-sääntöjä noudatetaan.


Alcea tarjoaa tilanteeseen tukea uuden palvelun muodossa: autamme kehittämään ja
soveltamaan HCV-toimintatapoja yritykseen sekä teemme puolueettoman tarkastuksen
yrityksen toimintaan varmistaaksemme, että yrityksen hankkima puu täyttää HCV-vaatimukset. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen yritys saa sertifikaatin, jota voidaan käyttää asiakasviestinnässä. Sertifikaatti ei tarkoita, että yrityksellänne on FSC sertifikaatti, eikä se anna oikeutta myydä FSC-sertifioituja tuotteita. Sertifikaatti on kuitenkin todiste siitä, että yrityksen puuhankinta täyttää HCV-vaatimukset.


Haluatteko tietää lisää palvelustamme ja kuinka voimme auttaa yritystänne täyttämään
asiakkaiden ympäristövaatimukset? Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse!

Anna meidän auttaa teitä!

Otattehan yhteyttä, mikäli teillä on kysyttävää, haluatte lisätietoa meistä ja palveluistamme tai haluatte, että teemme teille tarjouksen.