FSC- ja PEFC-ryhmäsertifiointi

Pienille yrityksille, jotka haluavat alkuperäketju sertifikaatin toiminnalleen.

Puu- ja paperiteollisuuden pienyritykset voivat nyt hankkia Alcean ryhmäsertifikaatin avulla itselleen FSC- ja/tai PEFC-sertifikaatit puun alkuperäketjun todentamiseksi. Alcea on Suomen ensimmäinen ja ainoa ryhmäsertifikaatti, joka tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden FSC- ja PEFC-sertifiointiin yhdessä ja samassa ryhmässä.

Ryhmäsertifiointi on edullisempi vaihtoehto yritykselle verrattuna siihen, että sertifikaatit hankitaan itse ns. suorana sertifiointina. Ryhmäsertifioinnin avulla yritys saa lisäksi Alcean täyden tuen ja osaamisen koko prosessin ajaksi. 

Ryhmään liittyvät yritykset voivat valmistaa ja/tai tehdä kauppaa käytännössä millä tahansa puu- tai paperipohjaisella tuotteella. Jäseniä voivat olla esimerkiksi sahat, höyläämöt, huonekalutehtaat, kodin sisustustuotteiden valmistajat, kirjapainot, kirjansitojat, ym. Sertifiointiryhmään hyväksymistä varten yrityksen on täytettävä seuraavat pienyrityksiä koskevat kriteerit, jotka sertifiointijärjestelmä on asettanut:

FSC

  • Jäsenyrityksen liikevaihto saa olla enintään 3 miljoonaa € tai
  • Henkilöstön määrä saa olla enintään 15 (kokoaikaiseksi muutettuna

PEFC

  • Jäsenyrityksen liikevaihto saa olla enintään 10 miljoonaa € ja
  • Henkilöstön määrä saa olla enintään 50 (kokoaikaiseksi muutettuna)


Ryhmäsertifikaatin jäsenenä Alcea kehittää ja auttaa ylläpitämään sertifikaatin vaatimia
toimintatapoja ja dokumentaatiota. Alcea auttaa myös henkilöstön sisäisissä koulutuksissa ja suorittaa vuosittain sisäisiä tarkastuksia varmistaakseen, että sertifiointivaatimuksia noudatetaan jäsenyrityksissä. 

FSC-ryhmäsertifikaatin avulla yritys säästää rahaa ja resursseja mm. alkuperäketju järjestelmän rakentamiseen ja toteuttamiseen, eikä resursseja kulu esimerkiksi ulkoisiin tarkastuksiin. Ulkoiset tarkastukset kattavat vuosittain vain osan ryhmän jäsenistä, kun taas yrityksen itse hankkimat yksilölliset sertifikaatit vaativat, että jokainen yhtiö tarkastetaan vuosittain.

Haluatteko tietää lisää FSC-ryhmäsertifioinnista? Ota yhteyttä sähköpostilla tai puhelimitse!

Anna meidän auttaa teitä!

Otattehan yhteyttä, mikäli teillä on kysyttävää, haluatte lisätietoa meistä ja palveluistamme tai haluatte, että teemme teille tarjouksen.